Muziek in Vladnik

Waar doen jullie het allemaal voor in de winkel 't Hergebruikertje en de stichting Soehl? Nou, onder andere hiervoor!

In de regio Moldavië wonen de Csango’s, Een Hongaars-sprekende minderheid met een rijke cultuur van zang, dans en muziek. Onlangs vond hier een muzikaal treffen plaats met Csango-kinderen o.l.v. oom Istvan Legedi. Met merendeels ongeoefende muzikantjes die door wel geoefende muzikantjes tot een heel behoorlijk resultaat kwamen. 38 kinderen uit 13 dorpen met elk hun eigen inbreng, eigen liedjes. Met aan het eind van die week een indrukwekkend slotconcert!

Bekijk de video om de door onze stichting gebouwde huisjes en voorzieningen in Vladnik optimaal gebruikt te zien worden en geniet van een week muziekonderwijs in het vakantiekamp met de 'Lambert-huisjes'. Om de video te bekijken: klik hier...