Als Stichting Oost Europa Hulp Lichtenvoorde zetten we ons in voor hulp aan de Oekraïne. Hierbij maken we gebruik van onze vaste contacten in Roemenië. Zij kunnen aangeven welke hulp er ter plekke nodig is. In de heel nabije regio worden vele vluchtelingen opgevangen.

Het is hartverwarmend om te ervaren dat mensen graag hulp willen bieden. Op dit moment kunt u ons helpen met de volgende hulpgoederen: dekens/slaapzakken (wel schoon!) en in de eerste plaats allerlei middelen voor de persoonlijke verzorging.

U kunt goederen afleveren vóór 17 maart op maandag-ochtend, woensdagochtend en op onze openingstijden: vrijdag van 13.30 – 17.00 uur zaterdag van 10.00 – 13.30 uur.

Mocht er behoefte ontstaan aan andere goederen dan zullen we dat via onze website (www.soehl.nl) en onze facebookpagina (Hergebruikertje) laten weten. Uiteraard kunt u ook ondersteunen met een gift. Dit kan het gemakkelijkste via Giro555.

Als Stichting Oost Europa Hulp Lichtenvoorde zijn we geraakt door de oorlogsverschrikkingen in Oekraïne en de enorme vluchtelingenstromen. We proberen hier concrete hulp te verlenen. Hiervoor hebben we nauw contact met de Vincentiusvereniging in Groenlo. We werken samen aan transporten voor noodhulp. Omdat we beide al contacten hebben in Oost Europa zullen we ons daarop richten. Allebei, zowel wij als de Vincentiusvereniging Groenlo, zullen ter plaatse onze contacten ondersteuning bieden met een donatie van € 2500,-.  De Vincentiusvereniging heeft contacten met een stichting in Polen, die zich daar richt op de opvang van vluchtelingen en zal daar mee samenwerken.

Als Oost Europa Hulp Lichtenvoorde hebben wij al jarenlang vaste en betrouwbare contacten in Roemenië. Van ons contact in Roemenië kregen wij een verzoek om ondersteuning, omdat ook daar de vluchtelingen uit Oekraïne inmiddels zijn aangekomen. Binnenkort gaat er een transport met o.a. 60 matrassen naar Roemenië. We houden contact over welke hulpgoederen men nodig heeft. De noodhulp gaat via een stichting ter plaatse, die ook zal zorgen voor het verstrekken van maaltijden. 

Vrijwilligers van Oost Europa Hulp Lichtenvoorde hebben vandaag, naar schatting 100 m3 aan goederen geladen. Het was de eerste keer dat er vanaf de nieuwe locatie aan de Varsseveldseweg werd geladen. Rozoti Spedition uit het Roemeense Oradea verzorgt ook nu weer het transport.

Eindbestemming is ook nu weer de kringloopwinkel in Salard.  De opbrengst van deze winkel is voor de warme maaltijdenvoorziening van de stichting Agape en komt verder ook ten goede aan de wijkverpleging in Salard.