Hulp aan Oekraïne

Als Stichting Oost Europa Hulp Lichtenvoorde zijn we geraakt door de oorlogsverschrikkingen in Oekraïne en de enorme vluchtelingenstromen. We proberen hier concrete hulp te verlenen. Hiervoor hebben we nauw contact met de Vincentiusvereniging in Groenlo. We werken samen aan transporten voor noodhulp. Omdat we beide al contacten hebben in Oost Europa zullen we ons daarop richten. Allebei, zowel wij als de Vincentiusvereniging Groenlo, zullen ter plaatse onze contacten ondersteuning bieden met een donatie van € 2500,-.  De Vincentiusvereniging heeft contacten met een stichting in Polen, die zich daar richt op de opvang van vluchtelingen en zal daar mee samenwerken.

Als Oost Europa Hulp Lichtenvoorde hebben wij al jarenlang vaste en betrouwbare contacten in Roemenië. Van ons contact in Roemenië kregen wij een verzoek om ondersteuning, omdat ook daar de vluchtelingen uit Oekraïne inmiddels zijn aangekomen. Binnenkort gaat er een transport met o.a. 60 matrassen naar Roemenië. We houden contact over welke hulpgoederen men nodig heeft. De noodhulp gaat via een stichting ter plaatse, die ook zal zorgen voor het verstrekken van maaltijden.