Bezoek Roemenië najaar 2017

Deze keer gingen Wim Heuzinkveld en Louis Kempers en Lambert Kuenen op weg om een kijkje te nemen bij onze projecten. We blijven toezien op hoe alles gaat en maken afspraken voor de toekomst. Voor de foto's: klik hier...

Deze keer ging er eerst een auto naar Dani voor het bezorgen van de maaltijden van de sociale maaltijdvoorziening. Het busje (de oude Soehl-bus) was nodig aan vervanging toe. Van de overdracht is keurig een contract gemaakt over doel en afspraken.

Bij het ziekenhuis in Marghita werd opnieuw een vrachtauto vol humanitaire goederen met ziekenhuisbenodigdheden afgeleverd. Met dank aan Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk. In Roemenië is men er heel blij mee!

Daarnaast werd er een enorm houtsnijwerk bekeken (6 x 2 meter!) met afbeeldingen naar aanleiding van het Lutherjaar (500 jaar reformatie). Belangstellenden kunnen contact opnemen: het stuk is te koop!

Bij de bezoeken aan Dani en het schoolproject in Bacau bleek alles uitstekend te verlopen. Het schoolkamp was afgelopen zomer met 120 kinderen steeds volgeboekt. Er is inmiddels extra grond van de buurvrouw aangekocht om er speelruimte voor de kinderen te kunnen maken.

Voor de ontspanning was er deze keer een cultureel bezoek aan een park met oude toegangsbogen van monumentale boerderijen (een soort openluchtmuseum). Al met al een heel geslaagd bezoek.