Diepenheim bedankt Lichtenvoorde

Afgelopen zaterdag was een delegatie van de Stichting Oost Europa Hulp Lichtenvoorde te gast bij het twintig jarig jubileum van de Fancy Fair in Diepenheim. Vanaf 1997 is er in Diepenheim een grote fancy fair (rommelmarkt) uitgaand van de protestantse kerk. De opbrengst komt ten goede aan diverse projecten binnen de eigen gemeenschap. Hierin is het hele dorp betrokken.
Sinds het jaar 2000 is de Stichting Oost Euopa Hulp Lichtenvoorde na afloop van de rommelmarkt aanwezig om goede her te gebruiken spullen op te halen en te behoeden voor de afvalcontainer. Zo kunnen mensen via kringloopwinkel 't Hergebruikertje én mensen in Roemenië alsnog een goed gebruik maken van diverse goede en leuke zaken. Goed voor het milieu, de portemonnee en de mensen in Roemenië.diepenheim

Namens de stichting bedankte voorzitter Hans Hinkamp de jubilerende organisatie voor de hartelijke contacten. Zo profiteren beide organisaties van een unieke samenwerking. Na afloop werd er gedronken op een goede toekomst met de uit Lichtenvoorde meegebrachte palenka uit Roemenië. Met tranen in de ogen (vanwege de stevige borrel) werd er daarna afscheid genomen. Een mooi voorbeeld van regionale samenwerking voor het goede doel.
De Stichting Oost Europa Hulp is sinds 1999 actief bij de inzameling van her te gebruiken goederen in Lichtenvoorde en omstreken en beheert een eigen kringloopwinkel, 't Hergebruikertje, in Lievelde en ondersteunt diverse goede doelen in Roemenië. Deze activiteiten zijn veelal gericht op kinderen en komen ten goede aan de hele samenleving.