Samen sterk voor Roemenië

Klinkerhofje, SOL Sisters en Oost Europa Hulp Lichtenvoorde op de bres voor Roemenië

LICHTENVOORDE - Je kunt ze zomaar tegenkomen. Bijvoorbeeld op de bedden van de kinderen in het vakantiekamp van de stichting AMCM in de Roemeense regio Moldavië. Zelfgebreide dekens uit Lichtenvoorde. Met veel liefde en geduld gemaakt door de dames van het Klinkerhofje. De dames breien er elke dinsdagmiddag lustig op los onder leiding van Joke Ockers. Eén recht en één averecht: iedere breister maakt een kleurig lapje. Al die kleurige lapjes worden later bij Joke thuis aan elkaar gehaakt tot een veelkleurige warme deken.

Roemeense nachten kunnen koud zijn, weten zij uit eigen ervaring. De tweedehands kledingwinkels van SOL Sisters in Lichtenvoorde en kringloopwinkel 't Hergebruikertje in Lievelde zijn niet alleen maar trendy maar ook duurzaam. Vrijwel niets gaat verloren. Partners in hergebruik van goederen en het ondersteunen van ontwikkelingswerk. Voor openingstijden zie de websites.

Wie van zijn spullen af wil, kan bellen naar Remondis, telefoon 0544 - 395542. Het wordt gratis opgehaald in Lichtenvoorde, Zieuwent, Mariënvelde, Harreveld, Lievelde en Vragender. Sol Sisters krijgt jaarlijks 13.000 kilo binnen aan goede tweedehands kleding. Het is een winkel die goedlopend wil blijven en daarom het aanbod rouleert. Een deel van de kleding gaat daarom naar Oost Europa Hulp Lichtenvoorde, naar kringloopwinkel Adaptus in het Roemeense Salard. De opbrengst van deze winkel wordt gebruikt om de thuiszorg en de plaatselijke variant van tafeltje dekje van te bekostigen.