Roemenië voorjaar 2019

In het voorjaar van 2019 gingen drie generaties Kuenen (vader Lambert, zoon Marcel en kleinzoon Bram) samen op pad naar onze projecten in Roemenië. Het werd een gezellig en zinvol bezoek. Oude contacten werden aangehaald en nieuwe plannen besproken.

Als eerste was er een humanitair transport gelost bij het ziekenhuis in Margita. Hiervoor was er eerst al een vrachtauto vanuit lichtenvoorde vol met heel bruikbare spullen vooruit gegaan. Met veel dankbaarheid werden de goederen ontvangen.

Daarna was er een bezoek aan het schoolkamp in Bacau. Dit is een project waarbij scholen er een weekje tussenuit kunnen voor een mini-vakantie. De organisatie draait op een heel goede manier. Het aantal slaapplaatsen is de afgelopen jaren maar liefst gestegen van 80 naar (binnenkort) 220 stuks! Hiervoor werd er ook hard gewerkt aan een nieuwbouw van een overdekte speelplaats voor de kinderen en er boven slaapgelegenheid. De ruimtes worden in het voor - en naseizoen ook commercieel verhuurd aan bijvoorbeeld muziekverenigingen.

Bij onze vaste zakenpartner Dani was er een gesprek over de voortgang van de zaken en de plaatselijke kringloopwinkel. Er werd een goede besias voor de toekomst gelegd. Al met al een heel waardevol bezoek!

Voor een fotoverslag: klik hier...